BIBLIOTECA ON-LINE. De la autor la cititor

► Despre bibliotecă şi mod de utilizare

Aceasta este una din putinele biblioteci on-line in limba romana .Ea face parte dintr-un program al Asociatiei Romane pentru Patrimoniu, intitulat “Cartea la distanta, gratuita, pentru romanii din toata lumea”. Programul ARP cuprinde deocamdata trei pagini web organizate astfel:
– BIBLIOTECA ON-LINE – contine carti editate de ARP prin editurile administrate de organizatie>>click aici >>>
– CARTILE LUI ARTUR SILVESTRI -contine carti daruite de Artur Silvestri, fondatorul ARP >click>aici>>
– DE LA AUTOR LA CITITOR – contine carti daruite de autorii lor catre cititorii din toata lumea – si este in functiune incepand cu data de 5 Aprilie 2007.>>click>aici>>
__________________________________________________

De la aceasta pagina web se pot descarca, in mod gratuit, carti de literatura romana prezentate virtual. „BIBLIOTECA ON-LINE” este un proiect initiat de Artur Silvestri, fondatorul ARP, si sustinut de ARP – Asociatia Romana pentru Patrimoniu; el va cuprinde in curand un numar mai mare de situri continand in prima etapa sute de carti, editate – unele – de editurile ARP sau oferite gratuit, altele, de autori ori de alti editori. Cei care doresc sa doneze carti pentru BIBLIOTECA ON-LINE pot scrie la adresa de e-mail: arp.contact@gmail.com
___________________________________________

MOD DE UTILIZARE

Acest serviciu (inclusiv volumele) este GRATUIT. Volumele sunt disponibile în format PDF şi se pot citi şi descărca fără nici o plată din “rafturile” imaginare ale acestei Biblioteci.

Cum se procedează ?

Pentru a vizualiza cărţile în format electronic stocate în această bibliotecă, trebuie să dispuneţi de softul ADOBE ACROBAT READER – un program care permite accesarea fişierelor în formatul PDF (”Portable Document Format”).

În cazul în care nu rulaţi deja un asemenea program, el poate fi descărcat gratuit de la următoarea adresă, instalarea acestuia fiind extrem de simplă:

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

Alegeţi autorul şi cartea preferată din lista aflată în partea dreaptă a acestui câmp. Autorii sunt organizaţi în ordine alfabetică, după prenume. Cărţile se găsesc în căsuţa care indică numele autorului şi titlul lucrării. Accesul poate fi obţinut prin poziţionarea cursorului pe căsuţa aleasă unde daţi un simplu click stânga. Pentru a vizualiza volumele, apăsaţi pe fişierele care indică “COPERTA-titlul cărţii” sau “TEXT-titlul cărţii”, acolo unde scrie “apasă aici pentru descărcare”. Aşadar, apăsaţi pe linia albastră şi veţi observa că rezultă o nouă fereastră pe ecranul Dvs. unde va apărea cartea selectată. Cartea preferată poate fi salvată în computerul Dumneavoastră: rămâneţi activ(ă) în documentul expus, mergeţi în meniul superior la secţiunea “File” şi selectaţi opţiunea “Save Page As“. Lectura plăcută!

Pentru că şi acest serviciu este un proiect experimental şi este posibil să întâmpinaţi unele dificultăţi, vă rugăm ca, în situaţia în care întâlniţi disfuncţiuni sau nu reusiţi să realizaţi operaţiunile indicate, să ne semnalaţi problemele cu care vă confruntaţi scriind la adresa arp.contact@gmail.com
Constatările Dvs. ne vor fi de folos în ideea de a îmbunătăţi serviciile noastre .
Vă rugăm să nu uitaţi că absolut toate serviciile ARP (editare, donaţii diverse în toată lumea, organizări de reuniuni, co-editări de publicaţii, promoţii diverse pentru reviste, cărţi şi autori, dotări de biblioteci, etc.) sunt finanţate din fonduri private, se efectuează numai prin voluntariat iar solidaritatea manifestată de beneficiarii acestor servicii a fost pînă astăzi, în majoritatea situaţiilor, foarte puţin semnificativă.
______________________________________________________

Orice intrebari si detalii – la adresa cartealadistanta@gmail.com

___________________________________________________

TrackBack URI

Blog la WordPress.com.